Hof van Bern Leidsche Rijn

Drie grote natuurstenen banken maken bomen mogelijk op plein

In het nieuwe plein, Hof van Bern in Leidsche Rijn centrum was een grote behoefte aan groen. Echter de onderliggende parkeergarage zorgt voor een onvoldoende groeilocatie voor serieuze bomen. Door boombanken te realiseren werd er wel voldoede groeimedium gecreeerd bovenop de parkeergarage en is in elke bank een eik gepland. Het ontwerp van het Hof van Bern is van Lodewijk Baljon landschapsarchitecten, opdrachtgever is Van Wijk Nieuwegein.

3D ontwerp

Het ontwerp van Lodewijk Baljon hebben wij verder uitgewerkt; eerst in 2D en vervolgens in 3D. In dit model zijn alle overgangen en details verder uitgewerkt en gefinetuned. Vervolgens zijn de 3D tekeningen vertaald naar productietekeningen waarmee de steenhouwerij in China de banken geproduceerd hebben.

hof-van-bern-leidsche-rijn-utrecht-boombanken-boombank-bank-natuursteen-graniet-hardsteen-maatwerk-design-openbare-ruimte-buitenruimte-22

Invulling boomspiegels

De binnenzijde van de boombanken, de boomspiegels, zijn ingevuld met rubberganulaat. De hoogtelijnen van de banken lopen feilloos over in het rubbergranulaat waardoor het mooi blend met de banken.

Enkele feiten & cijfers

  • 3 natuurstenen banken bestaanden uit 12 tot 16 unieke stukken.
  • Fundatie aangepast voor optimale wortelgroei eiken.
  • Turn-key realisatie: gehele proces in 1 hand. Van engineering tot aanleg en onderhoud.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.