Werkwijze

Complete dienstverlening

In de openbare ruimte kan een stad laten zien wie ze is – of wil zijn. Dit zijn bij uitstek de plekken waar je inwoners en bezoekers kunt verrassen met een unieke positieve ervaring. Rots Maatwerk creëert eigenzinnige en prikkelende concepten om dat effect tot stand te brengen. Van technisch ontwerp en engineering tot en met aanleg, onderhoud: als u wilt, nemen wij u alles uit handen en heeft u aan één aanspreekpunt genoeg.

Ons voornaamste doel is samen op een efficiënte manier onderscheidende projecten voor de buitenruimte te maken. Door waar mogelijk te kiezen voor een bouwteamopzet, besparen we vanaf het begin veel tijd. Dat begint al in de ontwikkelingsfase, als we architecten helpen hun visie te vertalen naar een technisch haalbaar en praktisch uitvoerbaar concept, inclusief de eerste tekeningen. We denken ook mee over welke materialen de beoogde uitstraling en de gewenste duurzaamheid bieden, en over de kosten en de verwerking van deze materialen. Verder geven we inzicht in de onderhoudskosten per jaar, per 10 jaar en/of per 30 jaar. Maar ook: hoe zit het met de kosten – inclusief die voor onderhoud – en hoe pakken we de werkvoorbereiding aan? Met onze expertise zijn wij een gewaardeerd samenwerkingspartner, ook in bouwteamverband.

Inspiratie

In de ontwikkelingsfase nemen we partners en opdrachtgevers ook graag mee naar bestaande projecten om inspiratie op te doen. Met het oog daarop beschikken we eveneens over duizenden foto’s van de meest uiteenlopende projecten, en in ons inspiratiecentrum in Brummen laten we bezoekers materialen en technieken ‘live’ zien. We kunnen daar ook testopstellingen bouwen, die al een goede indruk geven van het eindresultaat dat ons samen voor ogen staat.

Engineering

Wij zijn zeer goed thuis in de specifieke engineering die komt kijken bij de ontwikkeling van (water)objecten voor de openbare ruimte. Vanaf de ruwe schets in de ontwerpfase denken wij mee: wat zijn de mogelijkheden, welke materialen kunnen we gebruiken, welke afwerking kiezen we? Maar ook: hoe zit het met de kosten – inclusief die voor onderhoud en beheer – en hoe pakken we de werkvoorbereiding aan? Met onze expertise zijn wij een gewaardeerd samenwerkingspartner, ook in bouwteamverband.

Nieuwste techniek

Onze engineers combineren specialistische kennis met veel praktijkervaring. Ons team gebruikt de nieuwste versies van BIM-, Autocad- en 3D-software en kan op elk gewenst moment proefmodellen aanleveren, ook met behulp van 3D-printing (schaal tot 1:10).

In de realisatie van onze projecten hebben wij en onze partners en opdrachtgevers veel voordeel van onze turn-key aanpak. Die zorgt voor een grote betrokkenheid in het hele projectproces. We weten waarom welke keuzes er zijn gemaakt en welke prioriteiten er zijn. Door deze kennis mee te nemen in de realisatie, kunnen we direct schakelen en eventueel oplossingen aandragen om te voorkomen dat projecten stagneren.

Realisatie

In de realisatie van onze projecten hebben wij en onze partners en opdrachtgevers veel voordeel van onze turn-key aanpak. Die zorgt voor een grote betrokkenheid in het hele projectproces. We weten waarom welke keuzes er zijn gemaakt en welke prioriteiten er zijn. Door deze kennis mee te nemen in de realisatie, kunnen we direct schakelen en eventueel oplossingen aandragen om te voorkomen dat projecten stagneren.

One-stop-shop

We houden alles in eigen hand, zeker waar het gaat om complexe aanlegwerkzaamheden, het stellen van natuursteen en andere specialistische activiteiten. Ook leveren we zelf alle benodigde materialen en componenten. Als partner in projecten werken we constructief samen met (hoofd)aannemers en andere betrokken partijen.

aanleg-fontein-realisatie-rots-maatwerk-fonteinen-waterkunstwerken-kunst-water-gemeente-gemeenten-natuursteen-specialist

Als partner in projecten werken we constructief samen met (hoofd)aannemers en andere betrokken partijen.

Levering van materialen

Natuursteen, glas, terrazzo, beton, staal, rvs, hout: wij selecteren en leveren zelf alle materialen die in onze objecten worden verwerkt en werken daarbij samen met de beste leveranciers, wereldwijd. Voor natuursteen werken we bijvoorbeeld met een aantal vaste steenhouwerijen in China en Portugal, die in staat zijn de meest complexe vormen te realiseren. Met regelmatige controles op locatie zien we er streng op toe dat onze voorschriften en productietekeningen worden nageleefd en dat de afgesproken kwaliteit wordt geleverd.

Componenten

Ook alle componenten die we in onze objecten toepassen, zoals fonteinen en bedriegertjes, leveren we zelf. Als het gaat om interactiviteit, aansturing, elektrakastenbouw, (led)verlichting en geluid kiezen we voor de nieuwste technieken. Door onze ervaringen en inzichten actief te delen met leveranciers, dragen we zelfs actief bij aan de verdere ontwikkeling van deze technieken.

Onderhoud

Al tijdens het ontwerpproces kunnen wij aangeven welke kosten beheer en onderhoud de komende 20 jaar met zich zullen meebrengen. Ook de uitvoering van deze werkzaamheden verzorgen we graag. Vanuit de ontwikkeling en realisatie van het project weten wij als geen ander wat er moet gebeuren en welke aanpak daarbij past. De ervaringen die we opdoen in het onderhouden van onze projecten nemen we in nieuwe projecten weer mee in de engineeringfase.

Een greep uit onze onderhoudsdiensten

 • technisch onderhoud van fonteinen
 • schoonmaken van fonteinen
 • onderhoud van LED-systemen
 • onderhoud van kunstwerken
 • onderhoud en reparatie van natuursteenprojecten
 • onderhoud van voegen in natuursteen
 • technisch onderhoud van fonteinen
 • schoonmaken van fonteinen
 • onderhoud van LED-systemen
 • onderhoud van kunstwerken
 • onderhoud en reparatie van natuursteenprojecten
 • onderhoud van voegen in natuursteen

Onderhoudscontracten

Om onze opdrachtgevers op dit vlak te ontzorgen, bieden wij zowel kort- als langlopende onderhoudscontracten aan. Ons eigen onderhoudsteam biedt landelijke dekking in Nederland én België en heeft een uiterst oplossingsgerichte werkwijze.

beheer-onderhoud-fonteinen-gemeenten-gemeente-stad-plein-fontein-park-onderhouden-rots-maatwerk-watertechniek-fonteintechniek

Rots maatwerk onderhoud bv heeft 4 bussen continue op de weg voor onze onderhoudsprojecten.