Herdenkingsmonument Sijtwende

Bezinningstuin met natuurstenen boombank en herdenkingsmonument.

In het stadspark van Leidschedam-Voorburg is een plek tot rust en herdenking ontstaan; De stiltetuin. Dit oorlogsmonument bestaat een massief natuurstenen zuil van drie meter hoog. Ook hebben wij een natuurstenen ronde bank gemaakt rondom de rode beuk. Het ontwerp is van INBO architecten en is door ons uitgevoerd in opdracht van Sweco.

Herdenkingsbank

Rond de beuk is een zwart granieten bank geplaatst met daarin een tekst aangebracht van Koningin Juliana. De leuning en zitgedeelte zijn uit één blok natuursteen vervaardigd waardoor een mooie overgang gecreëerd is. De bank staat op hardhouten palen om de wortelkluit te ontlasten.

20090504_068-Voorburg-Sijtwende-Rots-Maatwerk-bmul-e1561219786227

Verheven

Op een zijde van de natuurstenen zuil is verheven de tekst “Vrede en Vrijheid” aangebracht. Hiertoe wordt de ruimte rondom de letters weggestraald uit het natuursteen om vervolgens gebouchardeerd afgewerkt te worden. Hierdoor ontstaat een mooi diep effect en zijn de letters goed leesbaar.

Enkele feiten & cijfers

  • Zwart granieten boombank met tekst van Prinses Juliana.
  • Massief natuurstenen zuil in de vorm van de David-ster.
  • Zuil is van Zwart graniet, aan de voorzijde gepolijst afgewerkt, aan de
    achterzijde gefijnprikt.
  • Zuil heeft een gewicht van 6500 kg.
  • Turn-key realisatie: gehele proces in 1 hand. Van engineering tot productie
    en aanleg.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.