Admirant Eindhoven

Lekker loungen op de natuurstenen boombanken

In opdracht van Heijmans Vastgoed heeft Rots maatwerk twee bijzondere natuurstenen kunstwerken uitgewerkt, geproduceerd en geplaatst. Het bijzondere ontwerp is van Attika Architecten uit Amsterdam.

Banken maken groeiplaats bomen mogelijk

De natuurstenen elementen vormen zowel een zitelement alswel een boombak, waar meerstammige Elzen en Platanen in geplant worden. Door de verhoging ontstaat er voldoende wortelruimte voor de bomen om goed te kunnen groeien; zonder de banken was dit niet gelukt.

Rots maatwerk heeft in nauwe samenwerking met de architect de schaalmodellen uitgewerkt in 3D modellen waaruit de productietekeningen zijn opgebouwd. Om dat de lijnvoering erg belangrijk is voor het slagen van het project is de architect met ons meegegaan naar onze steenhouwerij in China, om daar de ‘finishing touch’ aan de objecten te geven.

ADMIRANT-BANKEN-EINDHOVEN-NATUURSTEEN-GRANIET-HARDSTEEN-MAATWERK-ROTS-MEUBILAIR-BANK-BOOMBANK-PLAATSEN-STAD-CENTRUM-STEDELIJK-BINNENSTAD-4-1

Begeleiding en controle van de productie in China

Ter plaatse zijn de laatste aanpassingen uitgevoerd, onder onze begeleiding. De boombanken staan bij de Amirant toren en de ‘Blob’. Rots maatwerk heeft zorggedragen voor de plaatsing van de elementen; een secuur en tijdrovend werk. De zwaarste blokken wegen 9000kg. Allereerst hebben wij de fundatie aangebracht welk is geengineerd en uitgetekend door de Grontmij. Op deze fundatie worden de blokken één voor één gesteld. Hierbij moet alles kloppen; de hoogten, richting, en dat met handgemaakte blokken natuursteen van 9000kg. De naden tussen de blokken zijn met een speciale natuursteenkit afgewerkt.

Fundering

Het natuursteen staat op een betonnen fundering die op haar beurt weer leunt op een fundering van palen. Elk blok is met veel geduld en vakmanschap op de betonnen ondergrond gesteld. Vervolgens hebben we de blokken afgewerkt. Het is een schitterende boom- en loungebank geworden.

Enkele feiten & cijfers

  • De twee verschillende banken bestaan uit massieve natuursteen delen; de zwaarste weegt 9500kg
  • Blokken staan op een betonnen kesp welke is gefundeerd op palen.
  • Natuursteen is de Peking Grey graniet, gevlamd afgewerkt.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.