Watertafel Reykjavikplein

Langgerekte tafel met 8 spuiters welke in hoogte oplopen

Op het Reykjavikplein heeft landschapsarchitectenbureau Lodewijk Baljon een watertafel ontworpen van natuursteen. De langgerekte tafel heeft 8 spuiters welke in hoogte oplopen. ‘s Avonds worden de bronnen verlicht door RGB ledverlichting. Het natuursteen, Summit Forrest graniet, is Leathertouch afgewerkt. Een bijzondere afwerking welke een zoetingsgraad op oneffen oppervlakten geeft. De watertechniek is in een bovengrondse kast gemonteerd en wordt aangestuurd vanuit de Aquashowmanager welke tevens de LEDverlichting op het plein en in de banken aanstuurd.

Spuiters met broeseffect

De toegepaste spuiters moeten door een laag water heenspuiten waardoor een broeseffect verkregen wordt. Daarnaast wordt het watervlak ermee verlevendigd. De rvs spuitpotten zijn zo klein mogelijk gehouden om niet teveel op te vallen. De spuitpotten kunnen eruit gehaald worden om vervolgens, indien dit noodzakelijk is, kabels en leidingen te kunnen vervangen zonder dat het natuursteen weggenomen hoeft te worden.

789660c7-0f9d-461c-b682-4faa02a31fd7

Overloop element in natuursteen

Op het eind is een overstroomgoot uit het natuursteen geslepen. Dit uitstroomstuk is eerst door ons vertaald in een proefmodel welke door architect en opdrachtgever beoordeeld is. Na wat aanpassingen is het proefmodel vertaald naar tekeningen voor onze steenhouwer in China. Tijdens een kwaliteitskeuring van ons bij de steenhouwer is de overloopgoot nog getest en aangepast om tot het gewenste resultaat te komen.

Enkele feiten & cijfers

  • Watertafel met broeseffect spuiters;
  • Verlichting middels RGB;
  • Overstroomgoot uit het natuursteen geslepen aan het einde van het element.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.