Meubilair C-Mine Belgie

Glinsterende diamanten op zwarte vloer Cultuurplein

Voor het plein van C-Mine in Genk heeft Carmela Bogman samen met HOSPER zitmeubilair ontworpen. Het meubilair is geconcentreerd in een aantal ‘wolken’ op het plein, waarbinnen de stoelen en krukken in een informeel patroon zijn geplaatst. Zo zijn er verschillende plekken gecreëerd waar mensen naar behoefte dicht bij elkaar kunnen zitten of juist verder weg, en naar elkaar toe of juist van elkaar afgekeerd. De stoelen en krukken, gemaakt van in vorm gevouwen RVS plaatstaal, zijn als glinsterende diamanten op de zwarte pleinvloer.

Demontabel zitmeubilair

De binnen- en achter zijde van het meubilair is in een brandweerrode kleur gepoedercoat. Doordat bij een aantal stoelen de rode vlakken worden aangelicht vanaf de vloer straalt er ‘s avonds een warme gloed rond het meubilair. Het plein is ontworpen als cultuurplein voor Genk, met veel ruimte en vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor allerlei evenementen en activiteiten. Een van de belangrijkste randvoorwaarden voor het meubilair was daarom dat het gemakkelijk te verwijderen moet zijn. Daartoe is een bevestiging gekozen met vier bouten op een funderingsvoet. Deze is zo ontworpen dat het funderingsvlak opgaat in het patroon van de (obstakelvrije) pleinvloer wanneer het meubilair is verwijderd.

Strooigoed

Single Scatter is strooigoed voor de openbare ruimte. Gemaakt van rvs, met een gekleurde kern naar keuze, is de Single Scatter weersbestendig en hufterproof. Single Scatter bestaat uit een stoel en kruk die naar hartenlust gecombineerd kunnen worden.

CMINE-BELGIE-hosper-carmilla-bogman-stoel-meubilair-meubeil-buitenruimte-openbare-ruimte-staal-rvs-gepoedercoat-kunst-zitten-1-3

LED verlichting

De Stoelen worden aangelicht door warmwit LED spots welke de stoelen mooi rood laten gloeien. Hierdoor ontstaan ’s avonds mooie oplichtende wolken, gestrooid over het gehele plein.

Enkele feiten & cijfers

  • 85 stoelen en 56 krukken geplaatst op C-Mine te België;
  • Middels verborgen fundatie en RVS binnendraadhulzen zijn de meubels demontabel indien gewenst bij evenementen;
  • Stoelen worden aangelicht door warmwit LED spots.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.