Leidsche Rijn “Rijntje”

Natuurstenen knuffelkoe wordt beeldmerk centrum Leidsche Rijn

Het stadscentrum van Leidsche Rijn is kindvriendelijk ingericht. Dan kan een heuze knuffel niet ontbreken in het straatbeeld. Architectenbureau Lodewijk Baljon vertaalde een zachte knuffelkoe in een abstract kleimodel, Rots maatwerk vertaalde het model naar een 3D model, welke in China uit natuursteen is vervaardigd.

Beeldmerk van Leidscherijn

De knuffelkoe werd in korte tijd erg populair bij de kinderen welke met hun ouders het centrum bezoeken. Bij het bezoeken van het centrum mag de megaknuffel niet overgeslagen worden. De populariteit van het beeld is ook Leidscherijn Centrum niet ontgaan, en werd er een wedstrijd uitgeschreven voor een naam voor de knuffel. Er werd massaal gestemd, de winnende naam is “Rijntje” geworden.

RIJNTJE-NATUURSTEEN-KNUFFELKOE-KNUFFEL-GRANIET-HARDSTEEN-MAATWERK-SPELEN-DIER-DIEREN-OBJECT-KLIMMEN-KLIM-LEIDSCHERIJN-18

“Als je kijkt naar de kwaliteiten van de bouwers van natuurstenen kunstwerken in Nederland, kom je eigenlijk automatisch bij Rots Maatwerk terecht. Ook in dit project hebben we elkaar tot het uiterste gepusht. Met succes, want het is echt geworden zoals we in gedachten hadden”

Robert van der Horst, Lodewijk Baljon landschapsarchitecten

Van Klei naar 3D naar Natuursteen

Rots maatwerk heeft het kleimodel van Lodewijk Baljon vertaald naar een 3D model. Dit model is vervolgens 3D geprint om hiermee het model te kunnen controleren op overgangen, detaillering en schaal.

Na goedkeuring is het 3D model vertaald in productietekeningen en deze zijn door ons meegenomen samen met het 3D model zelf naar onze steenhouwerij in China. Daar is onder onze begeleiding “Rijntje” gebeeldhouwd.

Enkele feiten & cijfers

  • “Rijntje” bestaat uit 6 massief natuurstenen onderdelen.
  • Geheel met de hand vervaardigd.
  • 3D ontwerp maakt het mogelijk real-time aanpassingen te maken aan het ontwerp. 3D printing geeft een zeer goede indruk in het eindresultaat, detaillering en schaal.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.