Interactieve waterelementen Hong Kong

Heerlijke waterspeelplaats voor Clear Water Bay in Hong Kong

Omringd door hoge gebouwen van een resort bevindt zich in Hongkong een zwembad met speelgedeelte. In dit speelgedeelte mocht Rots Maatwerk naar ontwerp van ontwerp- en ingenieursbureau Carve een interactieve watertafel en interactieve glijbaan realiseren. Opdrachtgever is Playpoint.

Interactieve watertafel

De watertafel, gemaakt van blokken Peking Grey natuursteen, bevat 15 spuitpotten met LEDverlichting. Deze spuitpotten zijn voorzien van een sensor en in het midden zit een knop. Op het moment dat deze knop wordt ingedrukt, registreert de computer dat en past daar de spuitfrequentie op aan. Zo kunnen er leuke interactieve spelletjes worden gedaan met het water.

Sturingen en programmering

Om deze speelelementen te kunnen laten functioneren is stuurtechniek nodig om alle benodigde componenten als kleppen, pompen, verlichting en sensoren op het juiste moment te laten samenwerken. Deze techniek voor beiden elementen hebben we weggewerkt zodat dit niet te zien is en kinderen veilig kunnen spelen. Uitdaging hierbij was onze techniek te laten integreren met de bestaande techniek van de Chinese partner.

Om deze reden is Rots maatwerk meerdere keren naar Hong Kong afgereisd om alle techniek, PVE en planning goed met elkaar af te stemmen.

fontein-carve-hong-kong-clear-water-bay-watertafel-glijbaan-interactief-spuiters-fonteinen-spelen-spel-kinderen-speelplaats-watertspeelplaats-10

Foto: Carve

Interactieve watervallen op de glijbaan

De waterglijbaan hebben we gemaakt van gepoedercoated RVS in combinatie met kunststof. In de wangen van de glijbaan zijn sensoren verstopt, welke bij aanraking zorgen voor het open gaan van een klep, waardoor een waterval verrassend uit de glijbaan vrij komt. De wangen van de waterglijbaan zijn voorzien van perforatie en wordt van binnenuit verlicht, waardoor er mooie figuren te zien zijn. De glijbaan staat in hetzelfde bassin als de watertafel.

Transport naar Hong Kong

Om zeker te zijn van de kwaliteit is er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die allemaal door ons zijn geleverd en in Nederland zijn getest. Middels open top containers en flat track trailers is alles naar Hongkong getransporteerd. Daar zijn wij aanwezig geweest om het project te begeleiden tijdens de aanlegwerkzaamheden. Op afstand kunnen wij ook ondersteunen met de programmering en sturing van het project.

Enkele feiten & cijfers

  • Speciaal ontwikkelde spuitpotten zijn voorzien van drukknoppen en sensoren. Hierdoor hoge mate van interactiviteit mogelijk.
  • Alle onderdelen zijn in Nederland geproduceerd, behalve de natuurstenen watertafel. Deze hebben wij in China gecontroleerd en direct naar Hong Kong getransporteerd.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.