Havenplein Zierikzee

Fontein op het stadshart van Zierikzee

In opdracht van de gemeente Vlissingen hebben wij op het stadshart van Zierikzee, de Houtmarkt, een fontein en LED-verlichting gerealiseerd. De fontein bestaat uit een druppelvormig natuurstenen element voorzien van een bijzondere natuurstenen molgoot welke voor de waterretour zorgt. In deze natuurstenen verharding zijn de 12 spuitpotten geplaatst, voorzien van de spuiters en LED-spots die we in elke mogelijke kleur kunnen instellen. De fonteinen zijn voorzien van het kleppensysteem welke het mogelijk maakt de fonteinen te laten springen.

Ondergrondse combikelder

Ons gehele systeem is ondergebracht in een ondergrondse combikelder met een bufferruimte en een technische ruimte. De buffer bevat de pompen die het water van de fontein rondsturen. In de technische ruimte bevinden zich de aansturingstechniek, LED-aansturing voor het plein, Aquashowmanager en de waterbeheersing. Alles is overzichtelijk gemonteerd in de ruimte, waardoor we efficiënt onderhoud kunnen plegen. We hebben de combikelder ’s nachts geplaatst om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te voorkomen. Om betonrot in de toekomst te voorkomen heeft de put 100% waterdichte wanden en zijn alle benodigde doorvoeren ingestort in het beton.

70467adc-7a91-4045-881c-f666adbca43b

Maatwerk natuursteen

Het druppelvormig element is geheel opgebouwd uit de natuursteensoort Peking grey graniet uit China. Het water wordt opgevangen in een maatwerk afvoergoot welke mooi mee loopt in de vrije vorm van het object. Wij hebben dit natuursteen gecontoleerd in China bij onze vaste steenhouwer om zodoende de kwaliteit en juistheid van het natuursteen te kunnen controleren en desgewenst nog bijsturen.

Maatwerk spuitpotten

Voor elk project ontwerpen wij een unieke spuitpot. Hierbij wordt bekeken welke maatvoering er past in het ontwep, welke technieken er in gemonteerd worden en hoe de potten zelf gemonteerd kunnen worden in het natuursteen/fundatie. Hierdoor verkrijgt elk project precies die uitstraling welke het nodig heeft en zit u niet vast aan gestandaardiseerde elementen.

Enkele feiten & cijfers

  • Druppelvormige fontein met 12 spuiters;
  • Goot rondom zorgt voor retour water;
  • Het fonteinsysteem is voorzien van kleppen welke het mogelijk maken de fontein te laten springen.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.