Glazen kunstwerken Hoogkarspel

Serie brugleuningen met polderlandschappen met oneindige vergezichten als inspiratie

‘Tussen Hemel en Aarde’ is een serie bruggen met als inspiratie het polderlandschap met oneindige vergezichten waar land en lucht samenkomen, een ontwerp van kunstenares Carmela Bogman.

Zonsopgang tot zonsondergang

De drie bruggen verbeelden, in lange gekleurde lijnen, een tijdspanne van zonsopgang tot zonsondergang door middel van kleurschakeringen. Elke brugleuning bestaat uit 21 glasplaten opgebouwd uit 3 lagen glas met daartussen horizontale stroken gekleurde folie. De glazen panelen worden gedragen door witte stalen elementen. Rots maatwerk heeft dit project Turn-Key aangenomen en heeft de engineering, productie glas en staal, en de plaatsing van de kunstwerken verzorgt.

Ode aan de Hollandse lucht

De Hollandse lucht is al eeuwen een populaire inspiratiebron voor schilders en andere kunstenaars. Tussen Hemel en Aarde is een ode aan de vergezichten en de kleurenpracht van het platteland. De drie bruggen verbeelden, in lange gekleurde lijnen, een tijdspanne van zonsopgang tot zonsondergang door middel van kleurschakeringen die variëren van indigo tot helder geel.

Invloed licht

Vanuit de entree van de wijk zie je achtereenvolgens, op de eerste brug de zon langzaam opkomen in het oosten, de middelste brug verbeeld de helderheid van de lucht midden op de dag, terwijl de laatste brug de verscheidenheid aan kleuren laat zien die zo karakteristiek zijn voor de zonsondergang.

glas_kunstwerk_kunst_glazen_carmela_bogman_kunstenaar_hoogkarspel_kleur_glaswerk_brug_brugleuning_kleuren_laags-glas_veiligheidsglas_veilighei-7

Witte staanders

De glasplaten worden statig gedragen door, wit gepoedercoate, stalen staanders. Deze witte kleur is gekozen om het kleurenpallet van de glazen panelen verder te versterken. Daarnaast reflecteren de kleuren afkomstig van de glaspanelen schitterend op de witte staanders.

Enkele feiten & cijfers

  • 52 glaspanelen, elk paneel is uniek.
  • Glas is 3-laags opgebouwd, met daartussen de folies.
  • Glas is gehard zodat veiligheid gewaarborgd is.
  • Turn-key realisatie: gehele proces in 1 hand. Van engineering tot aanleg en onderhoud.