Fonteinen stationsplein Dronten

Stationsplein geeft warm welkom aan reizigers

De gemeente Dronten werd aangesloten op het nieuwe spoortraject, de Hanzelijn. Wens van de gemeente was om bij het uitstappen een goede eerste indruk van Dronten te krijgen. Hiervoor heeft architectenburo BDP Khandekar een ontwerp gemaakt met daarin een fontein. De fontein bestaat uit grote natuurstenen schillen welke in radialen behakt zijn. Hierdoor ontstaat een schitterend reliëf in het afstromende water. De bronnen worden aangestuurd middels een programma en zijn dynamisch geprogrammeerd waardoor vele afwisselende beelden ontstaan. ‘s Avonds worden de bronnen aangelicht door LEDarmaturen.

Maatwerk spuitpotten

De spuiters worden gemonteerd in maatwerk spuitpotten. In deze rvs pot worden ook de zeer kleine RockLEDs gemonteerd. Deze PowerLEDs kunnen alle kleuren realiseren. Doordat deze maatwerk spotjes zo klein zijn kan ook de totale spuitpot klein blijven en daardoor minder aanwezig zijn in het geheel.

edacf29f-549e-4efc-8417-99ee541404c7

Maatwerk natuursteen

Het natuursteen is voorzien van breukruwe radialen waardoor mooie reliëf tekeningen ontstaan. Het natuursteen is door ons gecontroleerd in China bij onze vaste steenhouwer. Het natuursteen is geplaatst op een speciale waterdoorlatende mortel welke rust op een betonnen fundatieplaat. Deze plaat wordt gedragen door heipalen om scheefzakken te voorkomen.

Enkele feiten & cijfers

  • Warm welkom voor de reizigers;
  • Fontein bestaat uit grote natuurstenen schillen;
  • Cirkel met rondom natuurstenen afvoergoot.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.