Blotevoetenpad Floriade

Anders ervaren op je blote voeten

Dit speciale pad prikkelt de zintuigen van jonge en oude bezoekers door waternevel en verschillende soorten afgewerkt natuursteen. Het pad slingert tijdens de Floriade 2012 door de Venlose heuvels, wat het sowieso al een beleving maakt. Door het hoogteverschil kan men het pad niet in één keer overzien. Hierdoor blijft het de hele route verrassend en uitdagend. Zoals de naam al doet vermoeden, is het de bedoeling de route op blote voeten af te leggen. In opdracht van wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 heeft Rots maatwerk het project ‘Blotevoetenpad’ gerealiseerd, naar ontwerp van Arcadis.

Mist over het pad

Het pad begint en eindigt met een bron waar mysterieuze en verkoelende neveldamp uit omhoog komt. De nevelpunten zijn in speciale rvs spuitpotjes gemonteerd en in de ondergrond geplaatst. Ook middenin het pad hebben we nevelpunten aangelegd. Op die manier kunnen ook mensen die slecht ter been zijn en hierdoor niet de hele route kunnen lopen, de nevel ervaren. Nevelinstallatie, waterbeheer en aansturing bevinden zich in een ondergrondse put. Deze put is voor publiek niet zichtbaar en staat dus ook niet in de weg. Omdat alles centraal wordt aangestuurd, hoeft onze opdrachtgever niet allerlei ingewikkelde systemen te begrijpen. Wij kunnen op afstand inloggen en het systeem desgewenst aanpassen.

blotevoetenpad-pad-blote-voeten-voet-floriade-venlo-2012-arcadis-graniet-natuursteen-wandel-pad-mist-nevel-gran-8

Natuursteen

Onderweg komen de wandelaars verschillende soorten natuursteen tegen. Elke natuursteensoort heeft unieke eigenschappen die de bezoeker steeds op een andere manier prikkelen. We hebben gekozen voor verschillende ritmes, vormen en afwerkingen van natuursteen. Zo blijft de route van begin tot eind verrassend. We hebben de natuursteen overal vandaan gehaald, bijvoorbeeld van onze vaste steenhouwer in China. Door met vaste leveranciers te werken, weten wij altijd dat we de beste kwaliteit materialen hebben.

Bouwteam

Het Blotevoetenpad is in bouwteam verband uitgevoerd; wij verzorgden technische ontwikkeling en werkvoorbereiding, leverantie en montage van alle materialen, aanleg van de fonteinen, beheer van de watersystemen en onderhoud. Onze opdrachtgever had hierdoor maar één aanspreekpunt en was er hierdoor zeker van dat alles voldeed aan onze hoge kwaliteitseisen. Arcadis heeft het project ontworpen en heeft de uitvoering begeleid.

Enkele feiten & cijfers

  • 25 verschillende typen natuursteen met elk haar eigen afwerking, zorgde voor elke keer weer een ander gevoel aan je blote voeten.
  • Neveldamp zorgde voor verkoeling en een mysterieus effect door de keien en obstakels heen.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.