Almere De Kemphaan

Maatwerk natuurstenen fontein

In opdracht van gemeente Almere hebben wij in 2016 een speelse fontein gerealiseerd op de Kemphaan.

Natuursteen

De fontein is geheel opgebouwd uit natuursteen. Zware molgoten vormen naast de afwatering tevens de opsluiting van het element. Speciale op maat gemaakte natuurstenen retourtegels werken de goot heel strak af. De tegels zijn uitneembaar om zodoende de opvangbakken te kunnen reinigen. Het natuursteen is gevlamd afgewerkt om voor voldoende stroefheid te zorgen.

9 spuiters in 3 pompgroepen

De 9 spuiters zijn in het natuursteen verwerkt middels RVS potten. In deze potten zijn alle technische onderdelen verwerkt en worden afgeschermd door een zware RVS deksel.

FONTEIN-ALMERE-KEMPHAAN-fonteinen-natuursteen-molgoot-water-techniek-fonteintechniek-aanleg-leverancier-producent-realisatie-project-turnkey-bouwteam-aannemer-8

Buffer

Het fonteinwater wordt retour gebracht naar de buffer. In dit project is er geen ondergrondse technische ruimte aangebracht, maar is de zuivering en sturing in een bovengrondse kast aangebracht. De slechte ondergrond van Kemphaan maakte het te duur om een combiput te plaatsen en is daarom voor deze oplossing gekozen.

Kindertijd

Het gehele ontwerp is door ons geheel in 3D uitgewerkt. Hierdoor was het mogelijk continue met het bouwteam alle details door te spreken en daar waar nodig aanpassingen te maken aan het ontwerp en/of details. Met name de diverse overgangen van vormentaal is in dit project een mooie uitdaging geweest.

Gewichten natuursteen blokken

De fontein is speciaal gebouwd voor de kinderen, en is zo geprogrammeerd dat de fontein aangaat als er kinderen zijn op De Kemphaan.

Enkele feiten & cijfers

  • 9 fonteinspuiters met 3 pompgroepen.
  • Peking grey natuursteen met molgoot en gevlamde afwerking
  • Turn-key realisatie: gehele proces in 1 hand. Van engineering tot aanleg en onderhoud.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten.