Projecten > Blotevoetenpad Floriade 2012 te Venlo


ga naar vorige pagina

Blotevoetenpad – Floriade 2012 te Venlo


Case: Blotevoetenpad – Floriade 2012 te Venlo – Turn-Key opdracht.
Opdrachtgever: Floriade 2012 bv
Ontwerp: Arcadis landschapsarchitectuur
Oplevering: 2012
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie en montage: Rots maatwerk realisatie bv
Aanleg: Rots maatwerk realisatie
Onderhoud: Rots maatwerk onderhoud bv

Rots maatwerk heeft in opdracht van de Floriade 2012 bv het project ‘Blotevoetenpad’ turn-key aangenomen. Zoals de naam al aangeeft is het de bedoeling dat jong en oud op blote voeten een speciaal pad aflegt en middels verschillende natuurstenen vormen en afwerkingen, haar zintuigen prikkelt. Het pad begint en eindigd met een bron waar een mysterieuse en verkoelende neveldamp uit omhoog komt, middenin het pad zijn ook nevelpunten verwerkt zodat ook mensen welke moeilijker te been zijn ook de nevel kunnen ontdekken.
Voor het nevelsysteem is een put geplaatst waarin de nevelinstallatie, de waterbeheering en haar sturing is gesitueerd. De nevelpunten zijn in speciale spuitpojes gemonteerd en in de ondergrond of natuursteen geplaatst.
Het blotevoetenpad verloopt slingerend over diverse heuvels heen, de hoogteverschillen zorgen ervoor dat het pad nooit geheel te overzien is en dat er telkens weer verrassingen staan te gebeuren. Dit maakt het pad erg uitdagend. De elementen bestaan uit natuursteen welke telkens in ritme, vorm afwerking veranderen waardoor er, binnenin hetzelfde materiaalgebruik, telkens weer andere prikkels ervaren worden.
Rots maatwerk heeft dit kunstwerk turn-key aangenomen, en zijn al vanaf ontwerpfase bij het project betrokken. Engineering, productie materialen en watertechniek, aanleg en onderhoud zijn door ons uitgevoerd. Hierdoor heeft de opdrachtgever slechts 1 aanspreekpunt voor het gehele project.

Rots maatwerk onderhoud heeft gedurende de Floriade het systeem beheerd.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl