Projecten > Utrecht Uithof fontein


ga naar vorige pagina

Utrecht Uithof fontein


Case: Utrecht Uithof fontein
Opdrachtgever: SSH
Ontwerp: Bureau Sant en Co, Den Haag
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk bv
Leverantie natuursteen, watertechniek, LED en staal: Rots maatwerk bv
Aanleg: Rots maatwerk bv
Onderhoud: Rots maatwerk onderhoud bv

Ter gelegenheid van de oplevering van het studentencomplex De Johanna besloot Stichting Studentenhuisvesting de Universiteit Utrecht een fontein te schenken. Rots Maatwerk mocht deze fontein realiseren.

De fontein ligt in het verlengde van een bestaande sloot, precies op de plaats waar vroeger de anti-tankgracht van de Hollandse Waterlinie lag. Deze waterlinie vormde een barrière voor tanks en andere voertuigen. Wanneer de fontein spuit vormt deze ook een (symbolische) barrière. Rondom de fontein zijn bankjes geplaatst in dezelfde richting als de sloot en de omliggende gebouwen. Zowel deze bankjes als de fontein zijn volledig van precies uitgemeten natuursteen gemaakt.

Onder de fontein hebben we grote goten geplaatst die er voor zorgen dat de fontein constant wordt voorzien van de aan- en afvoer van water. Diezelfde goten bieden plaats voor de vele LED-kabels. Alle goten en kabels hebben we weggewerkt op een manier waardoor de hele techniek onzichtbaar is geworden. Zo kan men optimaal genieten van het water.

Hoewel het water slechts enkele centimeters diep is, lijkt het door het ontwerp en de gebruikte materialen al snel alsof er een watermassa in de fontein aanwezig is. Door de LED-verlichting kunnen de waterstralen elke gewenste kleur krijgen. De kleuren, de frequentie en de hoogte waarmee het water spuit is door ons geprogrammeerd op een aantrekkelijke manier.

De fontein ligt pal naast de bushalte waar alle bussen naar de universiteit samenkomen. Hierdoor, en door het gebruik van mooie materialen en aantrekkelijke verlichting, is deze fontein een populaire ontmoetingsplek op de campus geworden.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl