Projecten > Rusland fonteinenshow


ga naar vorige pagina

Grote fonteinenshow op muziek in Zuid Rusland


Case: Grote fonteinenshow op muziek – Zuid Rusland – Turn Key opdracht
Opdrachtgever: WiM Landscaping bv
Ontwerp: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Oplevering: 2011
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie watertechniek, LEDverlichting, aansturing en staalwerk: Rots maatwerk realisatie bv
Aanleg en montage: Rots maatwerk realisatie bv

Rots maatwerk heeft in opdracht van WiM Landscaping een grote fonteinenshow op muziek gerealiseerd. Ontwerp, engineering, productie en aanleg in Zuid-Rusland is verzorgt door Rots maatwerk bv. De fontein heeft een lengte van 135meter en spuit maar liefst 50 meter hoog. 150 rvs onderwaterpompen leveren de stuwkracht voor maar liefst 500 fonteinspuiters. 

Reeds in 2010 zijn wij benaderd door de projectontwikkelaar om op haar project een imponerende fonteinenshow te realiseren welke op muziek geprogrammeerd kan worden. 3 grote cirkels van fonteinen worden aaneen geregen door een slinger van fonteinen. Het geheel staat op een rvs framewerk waarop alle benodigde onderdelen gemonteerd kunnen worden.
De fontein wordt aangelicht door 600 RGB powerLED spots welke alle kleuren kunnen maken. Deze LEDs zijn in rvs armaturen geplaatst. Maar liefst 25.000meter bekabeling is gelegd om alle spots en pompen te kunnen voedden en sturen. Deze kabels lopen allemaal naar de naastgelegen ondergrondse ruimte van 20x6meter. Hierin staan alle voedingen, pompsturingen, beveiligingen en aansturingen opgesteld in grote schakelkasten.  
De gehele show wordt aangestuurd door onze Aquashowmanager welke vanuit 1 tijdslijn alle pompen, LEDs en muziek aanstuurt. Hierdoor is de timing altijd perfect en kunnen de meest uiteenlopende effecten gecreëerd worden.

Het systeem is voorzien van een groot WiFi netwerk, welke de eigenaar in staat stelt via zijn tablet of smartphone contact te maken met de Aquashowmanager. Eenmaal automatisch ingelogd, kan de eigenaar een show kiezen aan de hand van een keuzescherm. Ook kan de eigenaar overdag een bepaalde sfeer kiezen waarin de fontein zich die dag zal ‘gedragen’ zoals opgetogen, ingetogen, feest of neutraal. Uiteraard zijn op later tijdstip altijd aanpassingen te maken aan de shows/programmering. Middels internet kan ingelogd worden op het systeem zodat op afstand hierin voorzien kan worden.

De Aquashowmanager kan meerdere muziekbestanden afspelen welke bij de shows horen. Middels 5 versterkers en 185 IP68 boxen is over het gehele landgoed de muziek van de show hoorbaar. Indien gewenst kan de eigenaar via tablet/smartphone muziek ook zachter zetten of uitzetten.

Het gehele systeem is prefab geproduceerd in Nederland. Ook zijn alle onderdelen uitvoerig in Nederland getest op juiste werking en effecten. Alle rvs frames zijn gemonteerd geweest en beoordeeld op maatvoering en kwaliteit. Via meerdere vrachtwagens is de gehele installatie getransporteerd naar Rusland. Ter plaatse hebben wij met een team van 20 monteurs de installatie geplaatst en ingeregeld gedurende 16 weken. Hierbij zijn vrijwel alle mogelijk denkbare werkzaamheden verricht door ons team, zeker aangezien de kwaliteitstandaard in Zuid Rusland lager ligt dan wij graag zouden zien. Hierdoor waren veel aanpassingen ter plaatse benodigd.

Het ontwerp is in overleg met opdrachtgever vastgesteld en verder ontwikkeld. De fonteinen staan in een betonnen bak van 150meter lang welke is afgekleed met Turks natuursteen. In deze betonnen bak is onze techniek gemonteerd. Middels een continue waterverversing wordt de waterkwaliteit in de fonteinenbak op goed niveau gehouden.

Rots maatwerk is al vanaf de ontwerpfase bij het project betrokken. Engineering, productie materialen en watertechniek en aanleg zijn door ons uitgevoerd. Hierdoor heeft de opdrachtgever slechts 1 aanspreekpunt voor het gehele project.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl