Projecten > Dakpark Rotterdam


ga naar vorige pagina

Fonteinen en watertrap Dakpark Rotterdam


Case: Fonteinen en watertrap Dakpark Rotterdam
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam, dienst stadswerken
Ontwerp: Sant en Co & gemeente Rotterdam
Oplevering: in uitvoering / 2013
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie watertechniek, natuursteen, cortenstaal, aansturingstechniek: Rots maatwerk realisatie bv
Aanleg watertechniek, natuursteen, cortenstaal, aansturingstechniek: Rots maatwerk realisatie bv
Onderhoud waterkunstwerk: Rots maatwerk onderhoud bv

Rots maatwerk realiseert in opdracht van de gemeente Rotterdam op het Dakpark een groot natuurstenen waterplateau van 40x10meter met spuiters en een natuurstenen watertrap welke een hoogte van 12meter overbrugt. In totaal wordt er maximaal 220m3 water per uur gecirculeerd.
Rots maatwerk heeft de engineering verzorgt van het project. Daarnaast levert zij al het benodigde maatwerk natuursteen uit China. Onder de grote watertrap wordt een ondergrondse technische ruimte gerealiseerd waarin twee buffers het systeemwater opslaan. Dit water wordt opgevangen in een waterdichte ruimte. Deze ruimte is toegankelijk middels een speciale waterdichte deur. In deze ruimte wordt het vuil van het systeemwater gescheiden en afgevoerd. Het water wordt vervolgens doorgepompt naar de bufferruimten. Op deze buffers is een grote waterbeheerinstallatie aangesloten. Deze installatie zorgt ervoor dat het water van goede kwaliteit blijft. 

Bovenop het Dakpark, bij het natuurstenen plateau, spuiten 63 spuiters kriskras door elkaar heen. De 63 spuiters worden gevoed door 5 systeempompen welke dynamisch aangestuurd worden. Het water loopt over maatwerk natuurstenen banden welke zijn voorzien van ‘maantjes’ om waterrimpeling te creëren. Het water loopt onderaan het natuurstenen plateau onder het voetganger pad heen en komt bovenaan de trap weer boven. Vanuit hier valt het water over twee trappen maar liefst 12 meter naar beneden. Een uniek project in Nederland. 

Op dit moment in uitvoering, geplande oplevering medio 2013.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl