Projecten > De Heuvel Oss


ga naar vorige pagina

Natuurstenen watertafel Oss, “De Heuvel”


Case: Natuurstenen watertafel met LEDverlichting, plein “De Heuvel” te Oss
Opdrachtgever: Gemeente Oss & woningbouwcooperatie BrabantWonen
Ontwerp: Gemeente Oss, mevrouw Ivana Zambeli
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie natuursteen, watertechniek en LEDtechniek: Rots maatwerk realisatie bv
Aanleg natuursteen, betonwerk, leidingwerk, put, LEDtechniek: Rots maatwerk realisatie bv
Onderhoud waterkunstwerk, natuursteen, watertechniek en LEDtechniek: Rots maatwerk onderhoud bv

Rots maatwerk heeft in opdracht van de woningbouwcoöperatie BrabantWonen een plaats gecreëerd waar jong en oud elkaar ontmoeten, in het hart van Oss, centrumplein De Heuvel.
Brabantwonen viert haar 100-jarige bestaan met het schenken van diverse ontmoetingsplaatsen in Oss en Den Bosch, deze natuurstenen watertafel is daar een van.
Het ontwerp is door Ivana Zambeli van de gemeente Oss gemaakt. De watertafel is geheel uit natuursteen vervaardigd en bestaat uit een ovaal vlak waarop 2 cm water komt te staan. Rondom dit vlak is een brede zitrand gecreëerd welke, identiek aan de ligging van Oss, langzaam omhoog komt. De zitrand tordeert als het ware waardoor er meer hoogte in komt.

24 spuiters worden aangestuurd door de Aquashowmanager, een computer welke zowel de licht- als watertechniek centraal aanstuurt. Hierdoor zijn er veel effecten en shows te programmeren. De Aquashowmanager is op afstand via een internetverbinding benaderbaar waardoor het systeem is uit te lezen en daarnaast kunnen de shows/programma’s aangepast te worden op evenementen.
Ons gehele systeem is ondergebracht in een ondergrondse combi kelder. In dit project heeft onze kelder 3 compartimenten omdat naast de buffer en de technische ruimte hier ook de evenementen aansluiting is ondergebracht.

De waterkwaliteit wordt op niveau gehouden door een waterbeheersysteem welke in de technische ruimte is opgebouwd. Dit systeem bestaat uit verschillende onderdelen zoals onder andere UV-c, zandfilters, ontharding, doseereenheden en temperatuur beveiliging.
Rots maatwerk werkt al 10 jaar intensief samen met een vaste steenhouwerij uit China. Deze steenhouwer begrijpt onze projecten inmiddels goed, wij controleren persoonlijk elk project op locatie in China. Wij laten in de fabriek het object in elkaar zetten zodat de lijnvoering, overgangen en kwaliteit steen en afwerking goed gecontroleerd en daar waar nodig bijgestuurd wordt.
Elke spuiter wordt aangelicht door kleine RGB powerLEDs welke individueel aanstuurbaar zijn door de Aquashowmanager, welke tevens de hoogte van de spuiters kan aansturen. Hierdoor zijn veel uiteenlopende shows en effecten mogelijk. Ook leent dit systeem zich uitermate tot aansturing middels interactiviteit zoals sensoren, aansturingspanelen voor de jeugd, weertypen, aantallen mensen op locatie en dergelijke.
Er zijn ook momenten in het programma waarin de spuiters niet werken maar de watertafel een serene, spiegelende laag water heeft. Zelfs dit trekt kinderen en hun ouders aan om op verkenning uit te gaan.

Rots maatwerk heeft het project turn-key aangenomen, we hebben zorggedragen voor het gehele traject; vanaf begeleiding van de ontwerpfase waarin we adviseren over mogelijkheden, materiaalgebruik en hedendaagse technieken, tot leverantie van alle materialen/technieken en de aanleg van het gehele project. Tenslotte kunnen we het project voor 5 of 10 jaar in onderhoud nemen. Turn-key in de letterlijke zin van het woord. Hierdoor heeft u als opdrachtgever slechts 1 aanspreekpunt voor het gehele ontwikkel, bouw en onderhoudstraject en worden er geen ‘vingers gewezen’ naar andere partijen als er iets aan de hand is.

Rots maatwerk heeft veel ervaring in het produceren en plaatsen van natuursteen, wat goed van pas komt bij technisch ingewikkelde systemen zoals fonteinen. Wij hebben reeds 10 jaar ervaring in engineering/ontwerp, productie, plaatsing en onderhoud van ingewikkelde maatwerk natuursteenprojecten.

Het project is in 2010 opgeleverd aan de gemeente Oss.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl