Projecten > Neumunster fontein


ga naar vorige pagina

Neumunster fontein


Case: Fonteinen plein
Opdrachtgever: McArthurGlen
Ontwerp: McArthurGlen
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk bv
Aanleg: Rots maatwerk bv
Onderhoud: Rots maatwerk onderhoud bv

In 2011 hebben we een natuurstenen plein met waterelementen gerealiseerd in het Designer Outlet te Roermond. Dit beviel de opdrachtgever zo goed dat Rots Maatwerk is gevraagd een soortgelijk project te realiseren in een Outlet Centre in het Duitse Neumunster.

Het Duitse project werd een grote windroos met 42 LED-verlichte fonteinen. Midden in de fontein ligt een grote, bronzen munt. Deze munt wordt ’s winters weggehaald zodat er een vier meter diepe buis van 1 meter 80 in doorsnede tevoorschijn komt die plaats biedt aan een 26 meter hoge kerstboom.

Om weerstand te bieden tegen een kerstboom van dat formaat, zorgden we dat de betonnen onderlaag goed gewapend was. Omdat de natuurstenen afdeklaag op maat gemaakt was en de precieze plek voor de fonteinen en de belichting al vaststond, mocht de bewapening niet verschuiven. Daarom maakten we gebruik van een Total Station-apparaat, waardoor we tijdens het betonstorten konden controleren of de bewapening niet was verschoven.

De hele fontein hebben we voorzien van vier pompen met vier ringen. Om elke fontein apart aan te sturen is elke ring apart te verstellen en is elke spuitmond voorzien van kleppen. Doordat de fonteinen per spuitmond kunnen worden aangepast is het mogelijk spectaculaire watershows te maken. Dit doen we aan de hand van Aqua Show Manager, een systeem dat door ons is ontwikkeld om verschillende apparaten en verschillend besturingsprotocollen samen te laten werken.

Mede door onze fontein is het plein in Neumunster een echte publiekstrekker geworden.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl