Projecten > fontein Kerkrade


ga naar vorige pagina

Fontein Kerkrade


Case: fontein Kerkrade
Opdrachtgever: Gemeente Kerkrade
Ontwerp: Lubbers
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk bv
Productie watertechniek en LEDtechniek: Rots maatwerk bv
Aanleg: Rots maatwerk bv
Beheer: Rots maatwerk onderhoud bv

De gemeente Kerkrade wilde het plein aan de Grote Markt moderner inrichten. Aan de hand van het ontwerp van Bureau Lubbers heeft Rots Maatwerk een fontein met LED-verlichting gerealiseerd, waardoor het plein een modernere uitstraling heeft gekregen.

De fontein bestaat in totaal uit 24 kleppengestuurde spuitmonden die allemaal zijn opgenomen in de natuurstenen kinderkopjes van Portugees graniet die we één voor één op het plein hebben aangelegd. Doordat het natuursteen over de deksel van de spuitmonden heen loopt, zijn alle 24 spuitmonden niet te zien. Hierdoor is er in de winter, wanneer de fontein uitstaat en wij het onderhoud verzorgen, enkel een mooi plein te zien en vormen de spuitmonden geen gevaar voor passanten of werkverkeer.

We hebben gekozen voor kleppengestuurde spuitmonden omdat we zo elke fontein apart kunnen aansturen.  Op die manier is het mogelijk om verschillende water- en lichtshows te laten zien op verschillende tijden. Overdag  trekt de fontein door haar spel met water vooral kinderen aan, ’s avonds worden er leuke effecten met licht bereikt. Zowel overdag als  ’s avonds hebben de bezoekers van de omliggende terrassen een mooi uitzicht op de fontein.

Om het water op te vangen ligt er langs de fontein aan twee kanten een goot waarin het natuursteen iets lager ligt. Via deze goot gaat het water weer retour naar de spuitmonden. Zo wordt de fontein dag en nacht van genoeg water voorzien om passanten te trakteren op een mooie show van water en licht.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl