Projecten > Pleisterplaatsen N271


ga naar vorige pagina

Pleisterplaatsen N271


Case: Pleisterplaatsen N271
Opdrachtgever: Nooijen Terreininrichting b.v.
Ontwerp: MTD Landschapsarchitecten
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk bv
Productie natuursteen, staalwerk: Rots maatwerk bv

De N271 is een provinciale weg van 60 kilometer lang die parallel aan de rivier de Maas door Limburg en Gelderland loopt. Op vier plekken langs deze  weg worden automobilisten verleid om de auto uit te stappen en te genieten in de buitenlucht.

Deze plekken, pleisterplaatsen genoemd, zijn gemarkeerd door zuilen die bestaan uit meerdere steensoorten die op elkaar zijn gestapeld. In deze zuil loopt door gekloofde stenen een roestvrijstalen element dat de ligging van de N271 en de Maas ten opzichte van elkaar representeert en op de zuil zelf staat een tekst die is afgestemd op de plaats waarin deze zuil staat. Van de zuilen is telkens één kant ruw en één kant glad gemaakt.  De voet van elke zuil bestaat uit een met de hand  gefrijnde steen. Rots Maatwerk heeft deze zuil, haar voet en het roestvrijstalen element gemaakt.

Ook hebben we stenen voor boomcirkels gemaakt van dezelfde steensoorten die in de zuil gebruikt zijn. Deze stenen zijn rondom verschillende bomen geplaatst. In de boomcirkel staan dezelfde teksten als op de zuil en om de boomcirkel zijn verschillende natuurstenen blokken geplaatst die als banken dienen. Verder is elke pleisterplaats voorzien van een natuurstenen informatiezuil die door ons is gemaakt.

Bij dit project werkten we samen met meerdere leveranciers en uitvoerders. Door onze kennis van de verschillende materialen is het gelukt om de vele verschillende steensoorten die de zuil vormen op elkaar te bevestigen. Dit hebben we gedaan door middel van roestvrijstalen doken. Daarnaast hebben we de stenen waar het roestvrijstalen element doorheen loopt goed kunnen kloven, zodat alle kloven in de verschillende stenen precies op elkaar aansluiten. Dit heeft geresulteerd in mooie en herkenbare pleisterplaatsen langs de N271.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl