Projecten > Admirant Eindhoven


ga naar vorige pagina

Natuurstenen boombanken 'Admirant' Eindhoven


Case: Natuurstenen boombanken 'Admirant' Eindhoven
Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed
Ontwerp:
Attika Architecten Amsterdam
Engineering, productietekeningen: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Levering natuursteen: Rots maatwerk realisatie bv
Aanleg fundatie & plaatsing: Rots maatwerk realisatie bv

Rots Maatwerk heeft in opdracht van Heijmans Vastgoed twee bijzondere natuurstenen kunstwerken uitgewerkt, geproduceerd en geplaatst. Het bijzondere ontwerp is van Attika Architecten uit Amsterdam.
De natuurstenen elementen vormen zowel een zitelement alswel een boombak, waar meerstammige Elzen en Platanen in geplant worden.

Rots maatwerk heeft in nauwe samenwerking met de architect de schaalmodellen uitgewerkt in 3D modellen waaruit de productietekeningen zijn opgebouwd. Om dat de lijnvoering erg belangrijk is voor het slagen van het project is de architect met ons meegegaan naar onze steenhouwerij in China, om daar de 'finishing touch' aan de objecten te geven.
Ter plaatse zijn de laatste aanpassingen uitgevoerd, onder onze begeleiding. De boombanken staan bij de Amirant toren en de 'Blob'.

Rots maatwerk heeft zorggedragen voor de plaatsing van de elementen; een secuur en tijdrovend werk. De zwaarste blokken wegen 9000kg.

Allereerst hebben wij de fundatie aangebracht welk is geengineerd en uitgetekend door de Grontmij. Op deze fundatie worden de blokken één voor één gesteld. Hierbij moet alles kloppen; de hoogten, richting, en dat met handgemaakte blokken natuursteen van 9000kg.
De naden tussen de blokken zijn met een speciale natuursteenkit afgewerkt.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl