Projecten > Emyplein Egmond aan zee


ga naar vorige pagina

Natuurstenen watertafel met LEDverlichting – Emyplein Egmond aan zee


Case: Natuurstenen watertafel met LEDverlichting – Emyplein Egmond aan zee
Opdrachtgever: Gemeente Bergen
Ontwerp: Bureau Poppinga & Bureau Veenenbos en Bosch.
Oplevering: 2010
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie watertechniek, putten, natuursteen, LEDverlichting, aansturing: Rots maatwerk realisatie bv
Aanleg project: Rots maatwerk realisatie bv
Onderhoud: Rots maatwerk onderhoud bv

Rots maatwerk heeft in opdracht van de gemeente Bergen een natuurstenen watertafel gerealiseerd. De watertafel maakt onderdeel uit van het Emyplein te Egmond aan zee en is een ontwerp van Bureau Poppinga & Bureau Veenenbos en Bosch. Het project is turn-key aangenomen.
De watertafel bestaat uit grote blokken natuursteen met verhogingen waarop gezeten kan worden. Op de watertafel zijn de spuiters hoger en dieper in het natuursteen geplaatst waardoor ze meer of minder weerstand van de laag water op de watertafel ervaren. Hierdoor heeft elke spuiter een geheel eigen waterbeeld; hoog/laag, dik/dun, rustig/draaiend.

Daarnaast zijn alle spuiters voorzien van geïntegreerde powerLED spots welke elke kleur kunnen maken. Elke spot is individueel aanstuurbaar in kleur en lichtintensiteit.
De spuiters worden aangestuurd door de centrale computer, de Aquashowmanager. Deze centrale computer stuurt alle technieken gelijktijdig aan zowel de watertechniek, verlichting als waterbeheersing. Deze Aquashowmanager is op afstand aanstuurbaar, waardoor wij desgewenst de fontein een speciaal programma kunnen geven voor een evenement, feestdag of speciale gebeurtenis. Op het aangeven van de beheerder loggen wij in op het systeem en geven de fontein haar speciale programma of zetten hem voor een evenement uit.

Voor dit project hebben wij twee maatwerk betonkelders geleverd, reeds voorzien van alle doorvoeren. In deze twee putten is een bufferruimte en een technische ruimte opgenomen. In de bufferruimte wordt het water opgeslagen en zijn de pompen opgesteld. In de technische ruimte zijn de waterbeheersing, schakelkasten en aansturingscomputers geplaatst.

Rots maatwerk heeft de gehele aanleg van de fontein verzorgt, inclusief de plaatsing van de bufferput.

Om het systeemwater van goede kwaliteit te houden maken wij in dit systeem gebruik van diverse reinigings- en desinfectiemethoden. Dit systeem wordt voor elk project apart ontworpen om zodoende voor elk project de best werkende methoden vast te stellen en toe te passen. 
Om de verschillende effecten met de spuiters te testen heeft Rots maatwerk hiervoor een proefopstelling verzorgt waarin zowel waterbeeld alswel de LEDverlichting getest kon worden op effecten. Hierdoor kan architect en opdrachtgever nog finetunen voordat er daadwerkelijk met de productie van het project gestart wordt.

Rots maatwerk verzorgt tevens het totaalonderhoud aan de fontein. Van onderhoud watertechniek/LEDtechniek, het schoonspuiten van de goten, tot het programmeren; alle voorkomende werkzaamheden worden door ons uitgevoerd. Hierdoor heeft u ook voor het onderhoud slechts 1 aanspreekpunt.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl