Projecten > Polles Keuken Efteling


ga naar vorige pagina

Fonteinenshow ‘Polles Keuken’, Efteling


Case: Fonteinenshow ‘Polles Keuken’, Efteling
Opdrachtgever: Efteling bv
Ontwerp: Efteling bv & Devotus projecten
Oplevering: 2011
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie en montage: Rots maatwerk realisatie bv

Rots maatwerk heeft in opdracht van de Efteling een watershow gerealiseerd voor de nieuwe attractie van 2012, de Polles Keuken. De fontein bestaat uit een 15-tal spuiters welke geprogrammeerd zijn op de muziek van de Promenade.

Het systeem wordt met 1 centrale pomp gevoed, echter middels een speciale sturing is het mogelijk de 15 spuiters wel individueel aan te sturen. Hierdoor kan er een duurzamer systeem gemaakt worden ten opzichte van de andere optie; het aansturen via 15 kleinere pompen welke over het algemeen van mindere kwaliteit zijn.

Ons sturingsysteem, de Aquashowmanager, kan probleemloos muziek integreren in de gehele aansturing van de fontein. De sturing ontvangt een signaal vanuit de meldkamer van de Efteling en weet daarmee exact wanneer het muzieknummer weer begint. Op te timing van de muziek hebben wij in nauwe samenwerking met de Efteling de show geschreven, zowel in waterbeeld alswel in verlichtingsbeeld. Hierdoor is er een sprookjesachtig fonteinenshow gekomen welke zowel overdag als ’s-avonds jong en oud weet te boeien.

Het leuke aan deze show is dat de basis van de fontein is te belopen via natuurstenen platen. Hierdoor kunnen kinderen bij warm weer lekker door de fonteinen heenrennen en is het een verkoelend speelobject geworden. Ouders kunnen vanaf het terras genieten van al dat speelgenot.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl