Projecten > Centrumplein Eefde


ga naar vorige pagina

Centrumplein Eefde


Case: Centrumplein Eefde
Opdrachtgever: NTP Groep
Ontwerp: NTP Groep
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk bv
Productie natuursteen, staalwerk en LEDtechniek: Rots maatwerk bv
Aanleg LEDlijnen: Rots maatwerk bv

Het centrale plein in Eefde was aan een opknapbeurt toe. Bij de vernieuwing van het plein zijn onder andere twee elipsvormige natuurstenen banden om bomen heen geplaatst als grondkering en is er een kronkelende strook van natuursteen geplaatst die als grondkering en als zitgelegenheid functioneert.  Rots Maatwerk heeft deze natuurstenen elementen gemaakt en de natuurstenen strook voorzien van LED-verlichting.

Enkel het warmwitte licht dat de LED-verlichting uitstraalt is zichtbaar, de LED-lampen zelf zijn niet te zien. Hierdoor ontstaat er een bijzondere sfeer op het plein.  Om dit effect te bereiken, hebben we het natuursteen zo bewerkt dat een gedeelte van het natuursteen een klein beetje overhelt. In deze overhelling hebben we een uitsparing aangebracht waarin we een LED-lijn hebben geplaatst. Dit hebben we gedaan op een manier waarop de bevestigingen niet zichtbaar zijn, maar je makkelijk bij de bevestigingen komt voor onderhoud.

Om de LED-verlichting te kunnen bevestigen hebben we een roestvrijstalen strook gemaakt. Deze strook is met een wals zo gewalst dat het precies de rondingen van de natuurstenen strook volgt. Bij het plaatsen van de LED-verlichting is rekening gehouden met de werking van de materiaalsoorten, waardoor de verlichting lang meegaat.

Het natuursteen dat is gebruikt is Ling White natuursteen en is afkomstig uit China. Daar is het natuursteen ook verhit met een zeer hete vlam om zo veranderingen in kleur en structuur te krijgen. Deze methode wordt ‘’vlammen’’ genoemd. Voor de kopse kanten van de strook hebben we speciale kopstukken gemaakt om het geheel mooi af te werken. Het eindresultaat is een opgeknapt plein dat ’s avonds sfeervol is verlicht.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl