Projecten > Boreel Deventer


ga naar vorige pagina

Leverantie natuurstenen bestrating buitenruimte 'De Boreel' te Deventer


Case: Leverantie natuurstenen bestrating buitenruimte 'De Boreel' te Deventer
Opdrachtgever: Dura Vermeer infrastructuur bv, DC Vastgoedontwikkeling
Ontwerp: Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten
Oplevering: 2006

Leverantie natuurstenen bestrating; Portugees graniet, Indische Gres en Chinees graniet:
Rots maatwerk realisatie bv

Vastgoedproject De Boreel is een multifunctioneel centrum voor winkelen, werken, wonen en ontspanning. Het gebied is gelegen in hartje Deventer en is een gezichtsbepalende factor in deze stad geworden. De totale Boreel bestaat uit meerdere onderdelen: naast de monumentale Boreelkazerne zijn er winkels, div. vrijstaande gebouwen en het verbindende openbare gebied.

Rots maatwerk heeft het natuursteen voor de buitenruimte geleverd. Het gaat hier om 4.000m2 granieten tegels, 1500m2 Portugese keitjes, diverse massieve trappartijen, muurafdekkers, banden en een ellipsvormige boombank. Daarnaast zijn de trappen inpandig ook uitgevoerd in de Peking Grey graniet.
De tegels zijn uitgevoerd in de natuursteensoort Peking Grey. De tegels worden in banen gelegd met een breedte van 40cm en lengten van 40,60 en 80cm. De dikte van de tegels is 8cm, de afwerking is gevlamd.
De Portugese bekapte keitjes zijn geel genuanceerd met een toevoeging van o.a. rode gres. Hierdoor ontstaat een warme uitstraling. De keitjes zijn in waaierverband gelegd en hebben een afmeting van 9/11. Om logistiek op de drukke bouwplaats in goede banen te leiden zijn de keitjes aangeleverd in bigbags.

Alle keermuren in het project worden afgekleed met platen van 3cm Peking Grey, in hetzelfde verband als waarin de tegels gelegd zijn. Hierdoor wordt de 'illusie' gewekt dat de bestrating doorloopt op de muren. Er zijn diverse trappartijen in het project aanwezig. Deze worden opgebouwd uit massieve zuilen, tot 60cm hoog. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid de trap in verschillende / verspringende etages op te bouwen waardoor een speels uiterlijk ontstaat.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl