Projecten > Glasgrind "Eik en Duin begraafplaats", Den Haag


ga naar vorige pagina

Glasgrind "Eik en Duin begraafplaats", Den Haag


Case: Glasgrind "Eik en Duin begraafplaats", Den Haag
Opdrachtgever: Meeuwis de Vries hoveniers & Monuta
Ontwerp: Meeuwis de Vries hoveniers
Leverantie glasgrind: Rots maatwerk realisatie bv

Rots Maatwerk heeft 30 ton glasgrind geleverd voor de buitenruimte voor het nieuwe hoofdgebouw van Monuta Innemee. Dit gebouw vormt tevens de hoofdentree van de begraafplaats 'Eik en Duinen' te Den Haag. Glasgrind is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de buitenruimte. Middels technieken uit het 'verouderen' van natuursteen wordt het glas granulaat afgebot waardoor het niet meer scherp is.

Diverse lange banen gevuld met glasgrind insinueren dat deze gevuld zijn met blauw water. De schittering van het glas doet de vlakken tot leven komen.

Het gebouw is U-vormig van vorm waardoor er een binnenplaats ontstaat welke door het gehele gebouw zichtbaar is. Deze binnenruimte wordt gedomineerd door een subtiel waterspel, omringt door een brede strook glasgrind.

Wethouder Smits van de gemeente Den Haag opende het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum van Monuta Innemee.
Vanwege de ruime hoeveelheid hout in het ontwerp past het pand prima in de omgeving en correspondeert het met de vele bomen en natuur. Wethouder Smits hierover: “ Het pand en haar buitenruimte heeft een prachtige architectuur en is een pareltje op Oud Eik en Duinen.”

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl