Projecten > Panoramatoren in het natuurgebied "het Biesbosch"


ga naar vorige pagina

Kunstproject - Panoramatoren in het natuurgebied "het Biesbosch"


Case: Kunstproject - Panoramatoren in het natuurgebied "het Biesbosch"
Opdrachtgever: Jeroen Hoogstraten / Staatsbosbeheer
Ontwerp: Jeroen Hoogstraten
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie & aanleg stalen panoramatoren: Rots maatwerk realisatie bv

Beeldend kunstenaar Jeroen Hoogstraten heeft een stalen uitzichttoren ontworpen in opdracht van Staatsbosbeheer. Hij ontwierp een toren welke voorzien is van een ronde houten tafel. Het dikke tafelblad vormt ook de rugleuning. De gebruikers kunnen kiezen of ze naar buiten gericht zitten of naar binnen.

De tafel kan als picknicktafel gebruikt worden, maar fungeert ook gelijk als een uitkijkpunt waar het omliggende landschap ervaren kan worden. Normaal geeft een panoramatafel aan wat er omheen te zien is, in deze opzet bevindt zich in het midden van de tafel een kaart waarop de verdeling tussen binnen- en buitendijks gebied te zien is.

Rots maatwerk heeft de constructieberekening voor de kunstenaar verzorgt, heeft het staalwerk geleverd en heeft het staalwerk geplaatst. De stalen elementen zijn als een bouwpakket, genummerd en al, aangeleverd. Op de locatie is het geheel op een rechte ondergrond, in elkaar gezet.

De gemonteerde panoramatafel is met een kraan op zijn fundatie getild. Ten slotte is het maaiveld netjes afgewerkt.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl