Projecten > Kunstproject Canadapad te Bergen op Zoom


ga naar vorige pagina

Kunstproject Canadapad te Bergen op Zoom


Case: Kunstproject Canadapad te Bergen op Zoom
Opdrachtgever: Jeroen Hoogstraten, Wolf Brinkman & Gemeente Bergen op Zoom
Ontwerp: Jeroen Hoogstraten / Wolf Brinkman
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie & aanleg bestrating, cortenstaal en toegangspoorten: Rots maatwerk realisatie bv

Het Canadapad is een langgerekt pad dat slingert door de twee gebieden van de locatie. Het pad is gemaakt van twee kleuren baksteen; een lichte en een donkere kleur. De lichte en de donkere bakstenen zijn zo gerangschikt dat ze, binnen het pad, elk een afzonderlijk pad vormen. Het lichte en het donkere pad vormen wisselende patronen die aanleiding kunnen geven tot spel. In het pad komen gebeurtenissen voor die terreingebonden zijn: het pad splitst om een boom of om het huisje, het pad kruist de weg tussen de twee gebieden.

De patronen van het pad komen deels voort uit de gebeurtenissen in het gebied (b.v. het pad moet om een boom splitsen) en deels door het spel met de twee kleuren stenen zelf. Behalve symmetrische patronen zullen er ook pictogrammen in het pad verwerkt worden. Het uitgangspunt voor dit ontwerp was: 'Spelen is Overal' . Een ode aan de straat als speelplek waar je maar moet proberen van 'niets' 'iets' te maken. In het pad zijn mogelijkheden opgenomen tot hinkelen, knikkeren, stoepkrijten en bordspelen.

Rots maatwerk heeft het kunstwerk turn-key mogen uitvoeren. De kantopsluiting is uitgevoerd in Cortenstaal strip, welke is meegebogen in de lijnvoering van het pad. De bestrating is met veel geduld en vakmanschap volgens ontwerp aangebracht

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl