Projecten > Flamingoverblijf Artis


ga naar vorige pagina

Flamingoverblijf Artis


Case: Flamingoverblijf Artis
Opdrachtgever: Natura Artis Magistra
Ontwerp: Natura Artis Magistra
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk bv
Productie natuursteen: Rots maatwerk bv
Aanleg: Rots maatwerk bv

Aan het Artisplein, dat voor iedereen vrij toegankelijk is, heeft Rots Maatwerkt naar ontwerp van Michael van Gersel een uitkijkpunt gerealiseerd. Vanaf dit uitkijkpunt heeft men een goed uitzicht op het flamingoverblijf van dierentuin Natura Artis Magistra (Artis).

Omdat de ondergrond veel grind bevat, hebben we meerdere heipalen in de grond geslagen. Op deze heipalen hebben we een betonnen wand bevestigd. Deze betonnen wand houdt de grond tegen en is zo in feite een verlengstuk van het Artisplein.

Aan de kopse kant en aan de bovenkant van de betonnen muur zijn massief natuurstenen blokken bevestigd. Tegen ze zijkanten van de betonnen muur zijn natuurstenen platen gelijmd. Zo lijkt het alsof de hele muur uit massief natuursteen bestaat.

Om de muur te kunnen plaatsen, is het waterpeil in de sloot tussen het uitkijkpunt en het flamingoverblijf omlaag gebracht. Hierdoor was het mogelijk een mooi en functioneel uitkijkpunt te creëren waar vanaf de flamingo’s in Artis goed zichtbaar zijn.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl