Projecten > Cortenstalen kunstwerk - Entree Elderveld


ga naar vorige pagina

Cortenstalen kunstwerk - Entree Elderveld


Case: Cortenstalen kunstwerk - Entree Elderveld
Opdrachtgever: Gemeente Arnhem
Ontwerp: Gemeente Arnhem
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie en plaatsing cortenstalen kunstwerk: Rots maatwerk realisatie bv

Rots Maatwerk heeft in opdracht van de Gemeente Arnhem, afdeling Stadsingenieurs, het Cortenstalen kunstwerk 'Entree Elderveld' voorbereid, geproduceerd en aangelegd.

Het kunstwerk bestaat uit twee gebogen schermen van elk 40 meter lang en 2 meter hoog. De schermen zijn middels lasersnijtechniek van hun golvende lijnen voorzien waarna ze CNC-gewalst zijn. De gemeente heeft in samenwerking met de bewoners van de woonwijk ‘Elderveld’ een ontwerp gemaakt voor de entree, waar het kunstwerk deel van uit maakt.

De twee schermen staan ieders aan een kant van de toegangsweg van de wijk ‘Elderveld’. De lijnvoering is zodanig dat het lijkt alsof het scherm onder de weg doorloopt en aan de andere zijde weer omhoog komt. Cortenstaal heeft de eigenschap zich 'dicht te roesten'. Door de roestlaag ontstaat een patinalaag welke zuurstofdicht is. Hierdoor wordt het corrosieproces vrijwel stil gezet.

Doordat de schermen een lengte van maar liefst 6 meter hebben komen er zo min mogelijk naden in het kunstwerk. De naden zijn door een lasser in het werk aan elkaar verbonden om meer stabiliteit in de plaat te krijgen. Er is gelast met een cortenstalen legering waardoor de lassen net zo mooi meeroesten als het scherm zelf.

Rots maatwerk bv kan buitenruimteprojecten Turn-Key aanbieden. Wij denken met u mee tijdens het ontwerp, kunnen de werkvoorbereiding voor onze rekening nemen, leveren de materialen en zorgen voor de aanleg/montage van het project. Kortom; u heeft 1 aanspreekpunt voor het complete project.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl