Projecten > Natuurstenen meubilair Centraal Stationsplein Apeldoorn


ga naar vorige pagina

Natuurstenen meubilair Centraal Stationsplein Apeldoorn


Case: Natuurstenen meubilair Centraal Stationsplein Apeldoorn
Opdrachtgever: Heijmans & Bam wegen regio Oost / gemeente Apeldoorn
Ontwerp: Lodewijk Baljon landschapsarchitecten
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie natuursteen: Rots maatwerk bv

Op het centraal stationsplein te Apeldoorn zijn een 5-tal natuurstenen inrichtingselementen geplaatst die een relatie aangaan met het patroon van de zandkleurige verharding. Dit vijfhoekige patroon in de vorm van craquelure wordt doorgezet in onder andere de watertafel en de natuurstenen zitelementen.

De uitstraling van de elementen is robuust en monolithisch. Gelijk kristallen zijn deze elementen uit de verharding omhoog gedrukt. De zitelementen zijn gedeeltelijk in het talud geschoven. Hierdoor ontstaat een natuurlijke rugdekking. Door het verlopende maaiveld zijn de zitelementen voor groot en klein geschikt.

De 5 elementen zijn opgebouwd uit 3 of 4 segmenten. De zwaarste segmenten wegen ongeveer 7000 kg. Er is gekozen voor het Chinese graniet 'Peking Grey'. De afwerking is gevlamd. De elementen zijn door ons in China bij onze vaste steenhouwerij gecontroleerd op kwaliteit en maatvoering.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl