Projecten > Bronelement Vondelpark Amsterdam


ga naar vorige pagina

Bronelement Vondelpark Amsterdam


Case: Bronelement Vondelpark Amsterdam
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam Zuid-Oost
Ontwerp: Gemeente Amsterdam Zuid-Oost
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie watertechniek, rvs, natuursteen: Rots maatwerk realisatie bv
Aanleg: Heijmans

Rots maatwerk heeft het bronelement in het midden van het Vondelpark gerealiseerd in opdracht van Heijmans. Het ontwerp is van Quirijn Verhoog, van de gemeente Amsterdam Zuid-Oost.

Het water wat de bron voedt maakt deel uit van een circulatiesysteem van het vondelpark. In plaats van het water enkel in een vijverpartij te laten lopen is er op deze wijze handig gebruik gemaakt van het toch al stromende water.

De grote pilaren zijn door ons geleverd en zijn gemaakt uit blokken Portugees graniet. De kleinere banden zijn hergebruikt.

De maatwerk natuurstenen onderdelen zijn in China gemaakt, de schaal is gemaakt uit zwart graniet. De hele schaal staat op een RVS onderstel zodat het geheel later na te stellen is.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl