Projecten > Grote Markt Almere


ga naar vorige pagina

Dynamische fontein – Grote Markt Almere


Case: Dynamische fontein – Grote Markt Almere – Turn-Key project
Opdrachtgever: Gemeente Almere
Ontwerp: Gemeente Almere
Oplevering: 2011
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv
Leverantie watertechniek, LEDtechniek, goten, maatwerk CorTenstalen afdekplaten: Rots maatwerk realisatie bv
Aanleg: Rots maatwerk realisatie bv
Onderhoud: Rots maatwerk onderhoud bv

Rots maatwerk bv heeft in opdracht van de gemeente Almere een speelse en dynamische fontein gerealiseerd op de Grote Markt. Rots maatwerk heeft deze opdracht Turn Key aangenomen, het ontwerp is van de gemeente Almere. De fontein bestaat uit 3 strengen met in totaal 42 spuiters welke individueel aan te sturen zijn.
Alle spuiters worden aangelicht met RGB LEDspots. De betonnen goten worden afgedekt met custom made cortenstalen afdekgoten, voorzien van een speciale gravure.

In de betonnen goten worden alle technieken gemonteerd. De cortenstalen platen zijn geschikt voor zwaar verkeer zodat een evenement probleemloos op de fontein geplaatst kan worden. Hierdoor vormt de fontein nooit een obstakel op het plein.

De verlichting bestaat uit PowerLED spots welke alle kleuren kunnen maken. Elke spot is individueel aanstuurbaar in kleur en lichtintensiteit. De spuiters worden aangestuurd door de centrale computer, de Aquashowmanager. Deze centrale computer stuurt alle technieken gelijktijdig aan zowel de watertechniek, verlichting als waterbeheersing. Deze Aquashowmanager is op afstand aanstuurbaar, waardoor wij desgewenst de fontein een speciaal programma kunnen geven voor een evenement, feestdag of speciale gebeurtenis. Op het aangeven van de beheerder loggen wij in op het systeem en geven de fontein haar speciale programma of zetten hem voor een evenement uit.

Voor dit project hebben wij een maatwerk betonkelder geleverd, reeds voorzien van alle doorvoeren. In deze maatwerk put is een bufferruimte en een technische ruimte opgenomen. In de bufferruimte wordt het water opgeslagen en worden de pompen opgesteld. In de technische ruimte wordt de waterbeheersing, schakelkasten en aansturingscomputers geplaatst. Rots maatwerk heeft de gehele aanleg van de fontein verzorgt, inclusief de plaatsing van de bufferput.

De toegangsluiken zijn voorzien van natuursteen bestrating. Hierdoor valt het luik minder op. Doordat we gasveren gebruiken in onze luiken zijn deze eenvoudig te openen en te sluiten, ondanks het hoge gewicht van het natuursteen.
In de technische ruimte van de ondergrondse put is naast de aansturingstechniek ook de watertechniek en waterbeheersing gemonteerd. Alles in een ruime ruimte zodat alles overzichtelijk gemonteerd kan worden en goed onderhoud gepleegt kan worden.
Middels een speciaal ontwikkeld systeem zijn wij in staat met 3 grote robuuste RVS pompen de 42 spuiters individueel aan te sturen. Hierdoor kunnen er grote duurzame pompen gebruikt worden, in plaats van voor elke spuiter een kleine pomp toe te passen. Om het systeemwater van goede kwaliteit te houden maken wij in dit systeem gebruik van diverse reinigings- en desinfectiemethoden. Dit systeem wordt voor elk project apart ontworpen om zodoende voor elk project de best werkende methoden vast te stellen en toe te passen. 
Rots maatwerk verzorgt tevens het totaalonderhoud van de fontein. Van onderhoud watertechniek/ledtechniek, het schoonspuiten van de goten, tot het programmeren; alle voorkomende werkzaamheden worden door ons uitgevoerd. Hierdoor heeft u ook voor het onderhoud slechts 1 aanspreekpunt

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl