Projecten > LED lijnen – Bezinningsmonument Almere


ga naar vorige pagina

LED lijnen – Bezinningsmonument Almere


Case: LED lijnen – Bezinningsmonument Almere
Opdrachtgever: Gemeente Almere & Jan van IJzendoorn
Ontwerp: Jan van IJzendoorn, beeldend kunstenaar
Technische ontwikkeling & werkvoorbereiding: Rots maatwerk ontwikkeling bv

Beeldend kunstenaar Jan van IJzendoorn heeft een rustpunt midden in de stad Almere gemaakt, het “Bezinningsmonument”. Het is een symbool voor mensen die vanuit een historisch, humanitair of religieus besef uitdrukking willen geven aan hun betrokkenheid bij de samenleving. Het begrip herdenken is hiermee in een bredere context geplaatst en verschillende bevolkingsgroepen kunnen er een eigen invulling aan geven.

De vorm van het monument is eenvoudig: het glimmende oppervlak van de ellips weerspiegelt de lucht en de omgeving. Het ‘oog’ is geplaatst op een brede zwarte sokkel. Rond deze sokkel heeft Rots maatwerk een Blauwe circelvormige LEDlijn geplaatst. De voeding voor het geheel is op maat gemaakt en past in de lantaarnpaal op een 10tal meter afstand. Hierdoor is er geen kastje oid geplaatst. De LEDlijn is IP68 afgegoten. Het is in nauw overleg met de steenhouwer welke het monument heeft geplaatst, door ons gemonteerd en ingeregeld.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Wat we doen

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl